Veelgestelde vragen

Vervoer

Dien ik over een auto te beschikken?

Dit is geheel afhankelijk van de locatie. Tankstations in de bebouwde kom en langs N-wegen zijn in de regel bereikbaar met de fiets, scooter of het OV. Voor snelweglocaties dien je meestal wel over een auto te beschikken. In het geval dat een auto noodzakelijk is, wordt dit aangegeven in de vacature.

Zijn er parkeerplekken voor medewerkers?

Ja, in de meeste gevallen zijn er voldoende parkeerplekken voor medewerkers aanwezig.

Krijg ik een reiskostenvergoeding?

Als je 10 kilometer of meer van de werklocatie woont is er een reiskostenvergoeding van toepassing.

Roosters en werktijden

Wat zijn de werktijden?

Grofweg zijn er vier diensten. - ochtenddienst van 06:00 tot 14:00 uur - dag- of tussendienst van 10:00 tot 18:00 uur - avonddienst van 14:00 tot 22:00 uur - nachtdienst (indien van toepassing) van 22:00 tot 06:00 uur. Bij aanvang van de dienst ben je 15 minuten voor de start aanwezig om je voor te kunnen bereiden op je dienst.

Heb ik vaste pauzetijden?

Nee, aangezien de drukte op een tankstation moeilijk te voorspellen is zijn er geen vaste pauzetijden.

Kan ik van de werktijden afwijken?

Nee, op tankstations wordt gewerkt in ploegendiensten hierdoor kunnen de start- en eindtijden van de diensten niet worden aangepast.

Ik heb kinderen. Kan ik mijn diensten op de schooltijden aanpassen?

Nee, de begin- en eindtijden van de diensten kunnen niet worden aangepast.

Kan ik alleen maar ochtend- of nachtdiensten werken?

Nee, in de regel werk je een mix van ochtend-, dag, -avond en (indien van toepassing) nachtdiensten.

Wordt er gewerkt met week- of maandroosters?

Er wordt uitsluitend gewerkt met maandroosters. Hierdoor weet je ruim op tijd welke diensten je draait.

Moet ik ook in de weekenden werken?

Ja, in de regel word je twee weekenden per maand ingeroosterd. De overige weekenden ben je vrij. Door drukte of zieke collega’s kan daarvan afgeweken worden, uiteraard in goed overleg.

Moet ik ’s nachts werken?

Dit is geheel afhankelijk van de locatie en de functie. Het overgrote deel van de tankstations (circa 80 procent van de tankstations) is ’s nachts gesloten. Alleen tankstations op doorgangswegen in de grote steden en langs snelwegen zijn in de regel 24/7 open. Verkoopmedewerkers en allround medewerkers draaien op deze locaties nachtdiensten. Bakery medewerkers en (assistent-) managers niet.

Werk ik op alle feestdagen?

Nee, het rooster wordt gemaakt in overleg met de collega’s. Het streven is om de diensten tijdens de feestdagen zo eerlijk mogelijk te verdelen over het team, daarbij zoveel mogelijk rekening houdend met wensen en voorkeuren.

Salaris & Contract

Wat is het salaris?

Het startsalaris is vastgesteld in de CAO Tankstations en Wasbedrijven en ligt afhankelijk van werkervaring tussen de …. en ……

Krijg ik toeslagen?

Ja, tijdens feestdagen is er een toeslag van 50% van toepassing. Tijdens nachtdiensten (tussen 00:00 en 06:00) is een toeslag van 25% van toepassing.

Krijg ik een reiskostenvergoeding?

Als je 10 kilometer of meer van de werklocatie woont is er een reiskosten vergoeding van toepassing.

Krijg ik een 0-urencontract?

Nee, baanzekerheid en stabiliteit vinden wij belangrijk. Van 0-urencontracten is dan ook geen sprake.

Krijg ik een uitzendcontract?

Nee, TankWerk is geen uitzendorganisatie. Je krijgt een contract bij de oliemaatschappij.

Hoe lang is mijn proeftijd?

Bij een arbeidsovereenkomst van 6 maanden of korter is er geen proeftijd van toepassing. Bij een contract langer dan 6 maanden of een contract voor onbepaalde tijd (vast contract) is de proeftijd maximaal 2 maanden.

Kan ik een vast contract krijgen?

Bij aanstelling wordt er altijd gestart met een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 7 of 12 maanden. Daarna volgt nogmaals een contract voor bepaalde tijd. Aangezien we medewerkers stabiliteit willen bieden en veel investeren in training en opleiding streven we ernaar om medewerkers die gemotiveerd zijn en goed functioneren binnen 24 maanden een vast contract aan te bieden.

Zijn er medewerkersvoordelen?

Ja, er is een tankpas voor medewerkers, mega bedrijfsfeest, aandelenregeling en jaarlijkse buitenlandreis voor de best presterende teams naar een zonnige bestemming.

Werkvloer

Werk ik zelfstandig of in teamverband?

Dit is afhankelijk van de grootte van het station. Op grote locaties wordt er in de ochtend en middag in teamverband gewerkt. Tijdens de nachtdiensten wordt er altijd zelfstandig gewerkt gezien het beperkt aantal klanten. Op de kleinere filialen ben je vrijwel altijd zelfstandig aan het werk en is de (assistent-)manager alleen overdag aanwezig.

Kan ik achter de kassa zitten?

Achter de kassa wordt hoofdzakelijk staand gewerkt. Om de benen en rug te ontlasten is er een werkstoel aanwezig.

Moet ik schoonmaakwerkzaamheden verrichten?

Ja, alle verkoop- en bakery medewerkers moeten schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Hier hoort ook het schoonhouden van de personeels- en gastentoiletten en het voorterrein bij.

Kan ik tijdens mijn nachtdienst studeren?

Nee, tijdens de nachtdienst is het belangrijk dat je continue toezicht houdt op het filiaal en het voorterrein. Daarnaast worden er tijdens de nachtdienst diverse taken uitgevoerd zoals het bijvullen van de winkel, schoonmaakwerkzaamheden en licht administratief werk.

Mag ik een hoofddoek dragen?

Jazeker.

Carrièremogelijkheden

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Absoluut, het gros van de leidinggevende in de tankstation branche is gestart als verkoopmedewerker. Er zijn diverse mogelijkheden om door te groeien tot assistent-manager of stations manager. Een assistent-manager ondersteunt de stations manager en stuurt in de regel een team aan van 3 tot 15 medewerkers. Stations managers zijn verantwoordelijk voor het gehele station en sturen 5 tot 25 medewerkers aan. Stations managers kunnen doorgroeien van kleine wijklocaties tot enorme snelweglocaties met een miljoenenomzet. Het is niet ongebruikelijk dat een stations manager meerdere locaties aanstuurt.

Hoe lang duurt het voordat ik leidinggevende ben?

Dit is geheel afhankelijk van je motivatie, inzet, opleidingsniveau en beschikbare vacatures. In de regel doe je enkele jaren ervaring op als (senior) verkoopmedewerker tot je instroomt in een opleidingsplek tot (assistent)-manager.

Veiligheid

Worden tankstations vaak overvallen?

Gelukkig is het aantal overvallen in de tankstation branche de laatste jaren enorm afgenomen doordat er grondig is geïnvesteerd overvalpreventie. Met name door training van medewerkers, hoogwaardige camera- en alarmsystemen en beperkte aanwezigheid van cash geld zijn tankstations minder aantrekkelijk voor overvallers. Daarnaast wordt er na 21:00 uur (of in de wintermaanden op een eerder tijdstip) altijd achter kogelwerend glas gewerkt.

Krijg ik bedrijfskleding?

Ja, je ontvangt bedrijfskleding in bruikleen. Aangezien veiligheid voorop staat krijg je naast bedrijfskleding een paar veiligheidsschoenen van het niveau S3. Deze schoenen beschikken over een veiligheidsneus- en zool, een anti-slipprofiel en zijn antistatisch.

Krijg ik training op het gebied van veiligheid?

Ja, tijdens je eerste werkdagen worden de veiligheidsprocedures uitgelegd. Daarnaast word je op diverse wijze getraind, zodat je de veiligheid van jezelf, collega’s en gasten kan waarborgen.